was successfully added to your cart.

Velkommen til Birkebeinerspelet på Mesna Islandshest

birkebeinerspelet_jaktenpakongssonnen

Året er 1204. Norge er herjet av borgerkrig, og kongens uekte sønn holdes beskyttet i all hemmelighet. En gutt som halve kongeriket er ute for å drepe, og som to menn beskytter med sine egne liv. Birkebeinerspelet er fortellingen om flukten, som endret Norges historien for alltid. Gjenopplev magien til Birkebeinerne i en action fylt opplevelse i 45 minutter,
med noen av karakterene og de fantastiske hestene fra filmen.

Sted: Mesna Islandshest, Sørmessenvegen 723, 2610 Mesnali
Forestillingen starter hver kveld (17-18-19. februar 2017): kl. 19.00
Pris pr. billett: kr. 300,-
Aldersgrense: 12 år!

Vinteren 2015 tok Mesna Islandshest Senter del i innspillingen av filmen Birkebeinerne, med 40 av sine hester. Filmen hadde premiere februar 2016. Nå er filmhyttene satt opp i et tun i skogen og skal fungere som kulisser for årets Birkebeinerspel. Planen er at dette skal bli et årlig vinterspel og fremføres første gang 17 – 18 – 19 februar 2017.

birkebeinerspelet2 birkebeinerspelet3

Manus er basert på det Ravn Lanesskog skrev til filmen Birkebeinerne, det er bearbeidet av regissør Åsmund Brede Eike, som hadde en av rollene i filmen. Endel scener, skuespillere, ryttere, fightere og hester som tok del i filmen blir nå å se i «Birkebeinerspelet». Det blir et actionfylt kvelds show, med hester og kampscener, rettet mot et voksen publikum.

Lisa Thun skal spille Inga fra Varteig. Damekoret Créme Fraiche er også med. Det er et kor på høyt nivå, de vant A klassen i NM 2015, synger urnorske/islandske sanger og liker å gjøre underholdende sprell.

lisa-thun creme-fraiche

Klokken 18.00 åpner markedsplassen, med salg av lokalmat og andre produkter. I forkant av spelet blir det servert bålkokt toddy på tunet, deretter en innholdsrik vandring gjennom vinterskogen, til spelplassen. Selve spelet vil vare i ca. 45 minutter. Kvelden avsluttes med mingling rundt bålene, markedsplassen og matservering og Birkebeinerfest på Låven. Velkommen til en magisk Birkebeineropplevelse på Mesna i februar.

Les om spelet på gd.no >>

NB!
Selve vandringen vil kanskje bli litt lang for eldre som er dårlige til bens, men vi kan få dem ned til spelplassen en kortere veg ca.200 meter, som er fremkommelig med både rullestol og spark. Sitteplassene er tribuner/halmbunter, kan være lurt å ta med teppe, eller et godt sitteunderlag.

Billetter kjøper du online her:

Online booking stengt, billetter selges ved inngangen 18.2.2017 UTSOLGT >> Kjøp billetter til forestillingen 19.2.2017 >> Tidsplan spelet >> Informasjon - Busstransport >>

Det er en stor gratis parkeringsplass for de som tar bilen til spelet!

Velkommen!

birkebeinerspelet1birkebeinerspelet3birkebeinerspelet2

X